♦ Røldal Skisenter

Røldal Skisenter

Rølda Skisenter


Kommune:                   Odda

Tid:                              

Lengde:                       

Merket:                       

Terreng:                       Skispor

Vanskelighetsgrad:    Lett/middels

Høyde:                        680-1280 moh

Fra en av Norges høyestliggende baseområder, 680 m.o.h bringer syv heiser deg helt opp til 1300 m.o.h.


Nesten hele skisenteret ligger over tregrensen, slik at du ikke er bundet til trange traseer i skogen, men kan boltre deg akkurat hvor du vil i fjellet! Grunnet vår unike høyfjellsnatur, vil antallet nedfarter variere, men det er normalt ca 12 nedfarter, med samlet lengde på ca 15 km.


Røldal Skisenter har en kapasitet på over 7500 personer per time, og du kommer deg fra bunn til topp på 10 minutter

Sesongen varer normalt fra månedsskiftet november/desember til andre helgen i mai. 

Gjennomsnittlig snøfall er ca 1100 cm per sesong, dette sikrer rikelig påfyll av ferskvarer.

Vi har to varmestuer, skiutleie og verksted for ski og snowboard. I høysesongen preparerer vi langrennsløype mot Røldalssåto, 1422 m.o.h, ca 10 km hver vei.


I tillegg kjører vi langrennsløype inn i Seljestadjuvet. Andre langrennsløyper finner du på Seljestad og i Røldal sentrum. Velkommen til Røldal Skisenter - ein snørik opplevelse!


Historien om oss


Røldal skisenter ble startet i 1977. Tidlig fikk vi et rykte på oss for å ha mye snø, og at vi alltid hadde gode skiforhold lenge utover våren og forsommeren. Familien Bratteteig overtok anlegget i 1992, og har utviklet skisenteret frem til 2007. Fra 2007 eies skisenteret av Håradalen Utvikling og Otium, to sterke aktører med brennende interesse for Røldal. Eierne har reinvestert alt overskudd i driften, og i 2014 bygget vi Røldals første ekspressheis. Sommeren 2016 solgte Otium alle sine aksjer til Håradalen Utvikling og Røldal Skisenter AS er nå 100% eid av Håradalen Utvikling. De nye eierne har store planer og vi gleder oss til å tilby dere et større, bedre og like hyggelig skisenter i tiden som kommer!


Kontakt oss

Rafdal Hytter AS

boks 100

5591 ETNE


Telefon : 951 51 261


Epost : post@rafdal-hytter.no