♦ Trolltunga

Trolltunga

Trolltunga


Kommune:                  Odda

Oppmåteplass:           Skjeggedal p-plass

Tid:                              5-6 timer en vei

Lengde:                       10 km en vei

Merket:                        Ja

Terreng:                       Sti (T merket)

Vanskelighetsgrad:     Vanskelig

Høyde:                         1100 moh

Trolltunga er en av dei mest spektakulære fjellformasjonene i Norge. Den ligg 1100 meter over havet. Her er det fantastisk og luftig utsikt.  Turen til Trolltunga starter i Skjeggedal og går i høgfjellet, tar 10-12 timer (totalt 23 km t/r) og høgdeforskjellen er ca. 900 m. Det er en lang og krevende tur.

Det går T- merka sti fra parkeringsplassen i Skjeggedal til Trolltunga. Undervegs er det skilt som viser distansen du har gått og kor langt det er igjen. Trolltunga er tilgjengelig fra omlag midten av juni, avhengig av når snøen smelter, til midten av september. Det er viktig å vurdere om du er i god nok form og har godt nok utstyr før du starter turen. Det er ikke mobildekning underveis.

ADVARSEL – IKKE GÅ TIL TROLLTUNGA OM VINTEREN. Fra midten av mars kan du bli med på guida truge- eller skitur med Trolltunga Active.


All naturbasert aktivitet er på eget ansvar. Det er viktig å ha gode fjellsko, ta med ekstra klær og være forbrett på dårlig vær.  Ta med kart og kompass, rikelig med mat og drikke, lommelykt og enkelt førstehjelpsutstyr.  Været i høgfjellet kan endre seg raskt, sjekk derfor værmeldinga rett før du går til Trolltunga. Gå ikke til Trolltunga dersom det er sterk vind, mye nedbør eller tåke.

Det er alltid kaldere på fjellet enn nede ved fjorden. Respekter naturen.

Hvert år er det redningsaksjoner etter turgåere i vanskeligheter. Vis aktsom og vær godt forbrett for turen. Start tidlig om morgenen.

Fra september er perioden med dagslys forholdsvis kort og nettene er ofte kalde, vi anbefaler derfor å starte senest kl. 8.00 om morgenen.


Dersom du ønsker å overnatte underveis må du ta med eget telt.

Ta kontakt med Odda turistkontor for mer detaljert informasjon om turen, kart og overnatting turistkontor@odda.kommune.no


GUIDA TURER TIL TROLLTUNGA

Aktivitetsselskapet Trolltunga Active tilbyr guida turer.

Alternativ 1: Guida fottur til Trolltunga (fra slutten av mai til midten av oktober).

Alternativ 2: Guida sykkel, fottur og via ferrata klatretur til Trolltunga (fra slutten av mai til midten av oktober).

Alternativ 3: Guida truge- eller skitur til Trolltunga (fra midten av mars til slutten av mai).

www.trolltunga-active.com

Kontakt oss

Rafdal Hytter AS

boks 100

5591 ETNE


Telefon : 951 51 261


Epost : post@rafdal-hytter.no